Thursday 12 July 2007

Oaxaca

We zijn nu twee weken onderweg, en we hebben al heel wat gezien hier. Eerst zijn we naar Vera Cruz geweest, aan de oostkust. Daar was het vooral heel erg verschrikkelijk warm, zo warm dat we niet echt veel zin hadden om wat te doen. Toch zijn we nog naar een fort geweest van de spanjaarden aan de kust, dat was well okay om te zien. Ook hadden we nog genoeg energie om kakkerlakken dood te meppen in ons hotel, ook iets minder, maar goed.

We zijn daar na twee dagen weer weggegaan, was ook wel genoeg. We zijn toen naar Orizaba gegaan een gezellig klein plaatsje waar verder niet schokkend veel te doen was, maar ze hebben daar wel een gebouw dat ontworpen is door IJffel (die van die toren in parijs). Dat heeft hij ontworpen voor de wereldtentoonstelling in Belgie, en is gekocht door de burgermeester van Orizaba, en hierheen verscheept. Helemaal van metaal, met musea en een caffee erin.

Vanuit Orizaba zijn we naar Oaxaca gegaan, daar zijn we nu al een week, want we volgen hier een taalcursus (spaans). Het gaat best aardig, al zou het wel helpen als we niet elke avond met mensen van de school uit zouden gaan....,
Goed, morgen is de laatste dag van de cursus, zaterdag gaan we weer verder, waarschijnlijk ergens naar de west kust, en daarna naar San Cristobal en Palenque.
Hier in Oaxaca hebben we ook al dingen bekeken. Monte Alban is hier heel dicht bij, dus daar moesten we zowiezo heen, dat is een groot tempelcomplex van de Zapotekers boven op een berg. Ook zijn we met een excursie van de taalschool naar een klein plaatsje in de buurt geweest , waar ze een kerk hebben waar de film "Nacho Libre" is opgenomen (die met Jack Black enzo), en ze hebben pre-hispaanse pyramides die nog helemaal bedekt zijn met zand en planten, dus je ziet alleen pyramidevormige bergen, maar daar zitten dus ect tempels in, erg indrukwekkend.

Volgende keer meer, groeten van Tim + Peter

1 comment:

Mina said...

WE MISS YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Come back!!! :(