Monday 21 May 2007

Taxco

Hier volgt weer een update:

Afgelopen weekend ben ik in Taxco geweest, met Cynthia, Adriana, Andres, en Cesar (het broertje van Cynthia). Taxco is een mooi pittoresk stadje ten westen van Mexico City, met leuke gekleurde huisjes en hele steile straatjes. Vroeger waren hier grote zilvermijnen, en nu bestaat een groot gedeelte van de toeristen industrie uit de verkoop van zilveren sieraden en beeldjes.

We zijn vrijdagavond na mijn werk weggegaan, en na een uurtje of 5 rijden kwamen we aan bij ons hotel. Er was een zwembad bij, dus we hebben nog snel even gezwommen.

Zaterdag zijn we naar een safaripark gegaan in de buurt van Taxco. Normaal gesproken zou ik niet zo snel naar zoiets toegaan, want ik ben natuurlijk niet in Mexico om Afrikaanse dieren te bekijken, maar vooruit. Het was toch best aardig, je kon voer kopen en de dieren vanuit je auto voeren (zie de foto van de giraffe hieronder, overigens vanuit het dakraam gevoerd!). Verder hebben we nog een Leeuw, een zwarte panter en een jaguar op schoot gehad (Ja, echte dus! Ze waren vanaf toen ze jong waren getraind om dit te doen. Erg gaaf om zo’n beest van zo dichtbij te zien en te aaien. Zie ook de foto hieronder).

s’Middags zijn we Taxco in geweest, en hebben we daar gegeten. Later zijn we ook nog naar een club geweest in het stadje, erg gezellig allemaal.

Zondag hebben we eerst lekker ontbeten in Taxco, en rondgelopen om wat meer van het stadje te zien. Daarna zijn we vertrokken naar een grote druipsteengrot, waar we 10 voor 5 aankwamen, zodat we nog net met de laatste tour om 5 uur meekonden. De grot was echt erg indrukwekkend, alleen een beetje jammer dat de guide alleen vertelde over de vormen van de stalactieten en -mieten, als in :’En hier zien we de rat/paus/ridder-te-paard’, waarna hij zijn zaklamp zo scheen dat je de genoemde vorm kon herkennen. Hij had wel wat meer mogen vertellen over hoe de grot was ontstaan etc. Maar dus wel erg mooi om te zien (helaas geen foto’s vanwege te donker). Na de tour van anderhalf uur zijn we teruggereden naar Mexico city.

No comments: