Wednesday 4 April 2007

Garibaldi

Afgelopen zondag ben ik naar een plein in Mexico City geweest, waar de Mariachis zich verzamelen. Dat zijn traditionele muzikanten met gitaar en trompet. Ik dacht eerst dat het bedoeld zou zijn voor toeristen, maar die waren er niet. Die Mariachis worden ingehuurd door Mexicanen voor trouwerijen, verjaardagen, en als iemand slaagt voor de universiteit. In zo’n geval ga je naar dit plein toe, vraag je een aantal groepjes om voor je te spelen, en als je er een gevonden hebt die je bevalt, dan maak je een afspraak, en komen ze thuis bij je spelen.
Ondanks dat het blijkbaar geen toeristische attractie is, was het best leuk om te zien. Eigenlijk kun je er niet zo goed naar de muziek luisteren, want ze spelen allemaal door elkaar, dus het is erg chaotisch. Maar er hangt wel een leuke sfeer, erg traditioneel allemaal, met van die muzikanten in zwarte pakken met metalen ringetjes of belletjes.

Toen we wat wouden drinken op een van de terrasjes daar, renden er direct drie mensen naar ons toe, met menukaarten van verschillende barretjes. Ze vonden alledrie dat hun restaurant het beste was, en dat we toch zeker op hun terrasje moesten plaatsnemen. Daar sta je dan, en dan moet je dus kiezen waar je gaat zitten (en die andere twee teleurstellen). Beetje een vreemde situatie. Dus ik heb maar gekozen voor diegene die ons als eerste vroeg.
Dat waren trouwens min of meer de enige terrasjes die ik gezien heb in Mexico city. Alleen in één van de uitgaansgebieden (Condesa) heb je ze ook. Maar in het centrum van de stad kun je eigenlijk niet echt ergens rustig zitten en wat drinken. Wel veel kraampjes waar je eten en drinken kunt kopen, maar veel kleine cafeetjes enzo heb je daar niet.
In deze stad moet je echt weten waar je bepaalde dingen kunt vinden, want het is allemaal erg uitgestrekt. Mijn leven speelt zich nu eigenlijk maar in een klein gedeelte van de stad af. Mijn appartement ligt niet zo heel ver bij mijn werk vandaan (20 minuten met de auto in de spits). Daartussenin ligt het grootste park van de stad, waar ook veel musea zijn, en een dierentuin. Dat alles ligt ten westen van het centrum van de stad, waar ook het Zócalo ligt, met het centrale plein met het nationale paleis, de kathedraal en een ruïne van een grote tempel van de azteken.

1 comment:

Anonymous said...

Hey tim, hele fijne paasdagen gewenst van ons. Je ging dit weekend nog ergens heen of niet? Hoe was dat? Jeroen komt hierheen, we zouden eigenlijk naar jeroen, maar ben ziek dus dat hebben we maar omgewisseld. Hij was blij te horen dat hij ook in de studeerkamer kon slapen, was bang dat Pebbles hem anders weer de hele nacht zou wakker houden ;-) Fijn weekend, liefs lis